Poruka Predsjednika Odbora direktora

Azmont Investments je mlada, ali predana kompanije koja posluje u Crnoj Gori od 2012. godine, Kompanija je posvećena korišćenju najboljih sredstava kako bi ostvarila svoju misiju u Crnoj Gori: stvaranje efikasnog i održivog investicionog portfolija koji je fokusiran na odgovornost, održivost životne sredine i društveno odgovorno poslovanje. 

Zapanjujuća ljepota i gostoprimstvo ove zemlje, kao i dobra poslovna klima su bili pokretači za našu investitorsku kompaniju da uđe na tržište 2012. godine. U to vrijeme smo počeli gradnju, postavljajući, vjerujemo, jednog novog standarda ne samo u regionu već i na Jadranu – Portonovi Resorta. Investicija vrijedna 650 million eura se realizuje na 26ha površine u Bokokotorskom zalivu, u Crnoj Gori. 

Posvećeni dugoročnom poslovanju u Crnoj Gori, u 2016. godini dodali smo našem portfoliju Novu Banku, kao još jednu našu investiciju. 

Kao investitor koji može koristiti ogromno iskustvo svojih članova u finansijskom sektoru, vidjeli smo potencijalni razvoj mogućnosti u crnogorskom bankarskom sektoru uprkos veoma konkrentnom tržištu. 

Iz investitorske perspektive, ova svježa investicija pruža novi rast mogućnosti i povezivanja među kompanija osnovanim u Crnoj Gori i onih osnovanih u inostranstvu, koje posluju na ovdašnjem tržištu. 

Imamo razlog da vjerujemo da će ogromno iskustvo koje imamo u finansijskom sektoru, posebno u bankarskom biće veliki pokretač i pomoći će nam da se pozicioniramo, ali i da napredujemo na ovom tržištu. 

Naša Nova je nova green-field komercijalna banka na crnogorskom tržištu sa punim spektrom uobičajenih bankarskih proizvoda. 

Ipak, naš cilj je da ponudimo visoko kvalitetne bankarske proizvode i usluge kako rezidentima tako i nerezidentima. Posebna pažnja je posvećena stvaranju proizvoda koji uključuju novu IT tehnologiju u bankarskoj industriji. 

Nova Banka je nova snaga svojih klijenata, fokusirana na njihove potrebe i efikasnost. 

Nastavljamo da planiramo i radimo u skladu sa postavljenim strategijama, nikad ne zaboravljajući da sanjamo. San, strast i entuzijazam su osnovni pokretači dugoročnog uspjeha.

 

Ahmet Erentok

Predsjednik Odbora direktora

Nova Banka